Logo 112Arnhem

Redactie landelijk 0 reactie(s) wo 29 september 2021, 22:46

YouTube verwijdert video’s met verkeerde informatie over alle vaccins

Laatst bijgewerkt: woensdag 29 sep 2021 om 23:31 uur

NEDERLAND – YouTube blokkeert alle antivaccinatie video’s en gaat verder dan het verbod op valse informatie over de COVID-vaccins. YouTube blokkeert nu ook video’s die verkeerde informatie bevatten over andere goedgekeurde vaccins, zei het woensdag in een blogpost.

Voorbeelden van content die niet op YouTube wordt toegestaan, zijn beweringen dat het griepvaccin onvruchtbaarheid veroorzaakt en dat de BMR-injectie, die beschermt tegen mazelen, bof en rubella, autisme kan veroorzaken.

Maar zelfs als YouTube een hardere houding aanneemt tegen verkeerde informatie, krijgt het overal ter wereld te maken met terugslag. Dinsdag werden de Duitstalige kanalen van de Russische door de staat gesteunde omroep RT verwijderd van YouTube, omdat het bedrijf zei dat de kanalen zijn beleid inzake desinformatie over COVID-19 hadden geschonden.

Rusland noemde de actie woensdag “ongekende informatie-agressie” en dreigde YouTube te blokkeren.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.