Logo 112Arnhem

Redactie misdaad 0 reactie(s) di 15 maart 2022, 18:04

Vuurwapens, auto’s en goederen in beslag genomen bij doorzoekingen in Arnhem

Laatst bijgewerkt: dinsdag 18:04 uur
ARNHEM – Op meerdere locaties in en rond Arnhem zijn vandaag doorzoekingen gedaan in een onderzoek naar productie en handel van drugs, vuurwapens en witwassen. Zes personen zijn aangehouden. Ook zijn meerdere vuurwapens, auto’s, goederen en administratie in beslag genomen.

Het onderzoek is gestart na onderschepte cryptocommunicatie. Na de grootscheepse actiedag van vandaag gaat het onderzoek verder.

Doorzoekingen
Bij de actiedag zijn naast politie en OM ook belastingdienst, douane en defensie betrokken. Ook heeft het Landelijk Team Specialistische Doorzoekingen geholpen met honden die speuren naar verdovende middelen, vuurwapens en geld.

Locaties
De zes mannen die zijn aangehouden zijn in de leeftijd van 31 tot en met 50 jaar en zijn afkomstig uit Arnhem.

Naast woningen en bedrijfspanden in Arnhem zijn woningen en bedrijfspanden doorzocht in Lathum en Amsterdam. Op meer dan 25 locaties zijn invallen en doorzoekingen gedaan.

Ondermijning
Bij drugs- en vuurwapencriminaliteit spreken we over ondermijning. Ondermijning is een probleem dat de maatschappij verzwakt en uiteindelijk zelfs ontregelt. Je kunt ondermijning zien als het constante gebeuk van georganiseerde criminaliteit (onderwereld) op onze samenleving (bovenwereld).

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.