Logo 112Arnhem

Redactie overig 0 reactie(s) do 18 augustus 2022, 19:31

Vrouw overleden bij steekpartij aan de Tuinstraat in Arnhem, man aangehouden

Laatst bijgewerkt: donderdag 19:31 uur
ARNHEM – Donderdag even voor 18:00 uur kreeg de politie een 112 melding van een ernstig incident aan de Tuinstraat in Arnhem. Eenmaal op locatie bleek het te gaan om een steekincident. Een vrouw is daarbij overleden, een man is direct aangehouden.

Het gaat om een incident in de relationele sfeer. Het onderzoek loopt. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van een zogenoemde PD-unit.

Wat is een PD-unit?

De politie gebruikt een PD-unit op locatie (plaats delict, PD) als er sprake is van een ernstig misdrijf waarbij verschillende disciplines onderzoek doen. De unit is ontworpen en gebouwd om de multidisciplinaire samenwerking tussen alle betrokken partijen op een plaats delict zo goed mogelijk te ondersteunen.

Vrijwel iedere politie eenheid in Nederland beschikt wel over een groot of klein mobiel kantoor dat op een oplegger staat en met een trekker naar een locatie wordt vervoerd waar kort daarvoor een ernstig misdrijf heeft plaats gevonden zoals een levensdelict. Tijdens deze eerste cruciale fase van een opsporingsonderzoek bij bijvoorbeeld een dodelijke schietpartij wordt heel veel politiewerk verzet. De forensisch specialisten zoeken op gestructureerde wijze naar sporen zoals schoenafdrukken, DNA en vingerafdrukken. Ook worden door hen overzichtsfoto´s en soms met een drone video´s gemaakt. Digitale experts bekijken eventuele beelddragers, tablets, computers en telefoons. Medewerkers van de Generieke Opsporing horen getuigen en doen buurtonderzoek. Het onderzoek op en rond een PD kan soms enkele dagen in beslag nemen. De werkgroep die de indeling van de PD-unit bepaalde, bestaat dan ook uit een gemixte vertegenwoordiging vanuit Forensische Opsporing, Team Digitale Opsporing en Generieke Opsporing.

112 Melding

17:56:45 18-08-22 Steekincident Tuinstraat Arnhem Politie Gelderland Midden (PersInfo Regionaal)

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.