Logo 112Arnhem

Uitslaande brand verwoest voormalig B&B in Loenen
Redactie brand 0 reactie(s) ma 27 juni 2022, 5:06

Uitslaande brand verwoest voormalig B&B in Loenen

Laatst bijgewerkt: maandag 05:06 uur
LOENEN – Aan de Burggraaf in Loenen is omstreeks 02:00 uur een grote uitslaande brand uitgebroken in een leegstaande woning. Het pand stond sinds 1 week leeg aldus buurtbewoners. In het pand zou onder andere een bed en breakfast hebben gezeten. De hulpdiensten schaalden op naar het sein grote brand waardoor er drie blusvoertuigen, een hoogwerker en een watertransport systeem werden ingezet.

Glasgerinkel

De 112melding werd gedaan nadat een buurtbewoner wakker werd van glasgerinkel. Toen hij ging kijken zag hij aan de overkant van de weg de leegstaande woning in brand staan. Hij belde direct 112 terwijl de vlammen inmiddels uit het raam sloegen. Bij de brand kwam veel rook vrij, deze trok deels over Loenen heen waardoor mensen in het dorp een brandlucht geroken konden hebben. De brandweer is een flinke tijd bezig geweest met blussen en verkenningen in de woning. Rond 02:55 uur gaf de brandweer het sein brand meester en kon worden begonnen met nablussen.

De oorzaak van de brand is niet bekend. Het betreft een complex pand met veel geschakelde vertrekken. Deze werden allemaal verkend om zeker te zijn dat er geen mensen en/of dieren meer binnen zijn, gelukkig bleek dat niet het geval.

Het pand zal als verloren moeten worden beschouwd.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.