Logo 112Arnhem

Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) ma 19 september 2022, 22:11

Tips voor het vinden van een koopwoning in Arnhem

Laatst bijgewerkt: maandag 22:11 uur

In de huidige huizenmarkt is het vooral voor starters een bijna onmogelijke opgave om een koopwoning te vinden. Niet zo gek natuurlijk te bedenken dat de meeste huizen flink worden overboden. Waar een gemiddelde tweeverdiener tot enkele jaren geleden relatief eenvoudig een huis kon kopen, is dat tegenwoordig een heel ander verhaal. Toch zijn er ook in deze tijd verschillende mogelijkheden om toch een geschikte koopwoning te kunnen vinden. Uiteraard zal het niet eenvoudig zijn, maar met een paar handige tips zal het vast een stuk eenvoudig worden.

Benader de verkoper eens persoonlijk

Iemand die zijn of haar huis verkoopt doet dit natuurlijk met een bepaald doel. Het kan zijn dat ze inmiddels al een andere woning hebben, maar het kan ook heel goed zijn dat ze gebaat zijn bij een snelle verkoop. Vooral wanneer de nieuwe woning onder voorbehoud van financiering is, is het voor de verkoper natuurlijk altijd even zweten. Wanneer jij dan nog niet in het bezit bent van een koopwoning en je exact weet wat je kunt opnemen aan hypotheek, kan het heel goed zijn dat de verkoper voor een lagere prijs de woning aan je wil verkopen. Simpelweg om het feit hij dan verzekerd is van de verkoop.

Ga niet voor een huis dat af is

We willen natuurlijk allemaal het liefst zo snel mogelijk in ons nieuwe huis wanneer we deze gekocht hebben. Maar je kunt je wel voorstellen dat je niet de enige bent. De kans dat er dus met jou nog tientallen mensen op hetzelfde huis bieden is dus vrij groot. Het is dus verstandig om te kijken naar een woning met potentie zoals ze dat noemen. De kans dat hier veel minder mensen op af komen is natuurlijk vrij groot. Zo kun je vaak niet alleen voor een stuk minder geld het huis kopen, maar ook nog eens helemaal naar je eigen hand zetten. Heb je nu een lening lopen bijvoorbeeld voor de aanbouw bij je oude woning, dan kun je deze vaak eenvoudig overstappen. Je lening oversluiten naar een andere geldverstrekker kan namelijk in de meeste gevallen tegen een gunstiger tarief, waardoor je ook hier nog eens extra op bespaard.

Maak je wensen kenbaar aan zoveel mogelijk mensen

Je zult verstelt staan hoe handig het is wanneer jij je wensen kenbaar maakt aan vrienden, familie en ook collega´s. Hoe fijn is het dat iemand in je omgeving voornemens is om zijn of haar huis te verkopen en dit zonder makelaar wel aan jou zou willen doen. Zo heb je niet te maken met allerlei kapers op de kust en kun je rustig met de andere partij tot een voor beide partijen acceptabele prijs komen. Uiteraard is het wel zaak dat je deze koop bij een notaris laat vastleggen en je ook vooraf weet of je ook de financiële middelen hebt om dit te kunnen doen. Schroom daarom ook niet zoveel mogelijk mensen in je netwerk op de hoogte te brengen van je wens om een huis te kopen. Zo kunnen ook zij de oren en ogen open houden.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.