Logo 112Arnhem

Redactie misdaad 0 reactie(s) di 28 december 2021, 16:36

Politie zoekt dashcambeelden van branden in zendmasten langs de A50

Laatst bijgewerkt: dinsdag 16:36 uur
REGIO – De politie zoekt getuigen en in het bijzonder beeldmateriaal na verschillende branden in zendmasten. In de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 december was het twee keer raak langs de A50. Zowel ter hoogte van Loenen – waar de eerste melding binnenkwam – als ter hoogte van Beekbergen, niet veel later. In de nacht van zondag 12 op maandag 13 december woedde er eveneens brand in een zendmast langs de A50, toen ter hoogte van Epe.

In alle gevallen gaat de politie uit van brandstichting. Er lopen vanzelfsprekend onderzoeken naar de drie branden. Voor die onderzoeken komt de politie graag in contact met getuigen die meer weten over de branden. We vragen vrachtwagenchauffeurs en automobilisten die in de bewuste nachten over de A50 hebben gereden om beeldmateriaal na te kijken. Relevante dashcambeelden kunnen namelijk van groot belang zijn voor het onderzoek.

Exacte tijdstippen
In de nacht van zondag 12 op maandag 13 december woedde er iets over 03:00 uur brand langs de A50 ter hoogte van Epe. De politie vraagt weggebruikers eventueel beeldmateriaal tussen 01:00 en 04:00 uur te bekijken en relevante beelden te delen.

In de nacht van donderdag 16 op vrijdag december woedde er na 02:00 uur brand. Eerst ter hoogte van Loenen en toen ter hoogte van Beekbergen. Hier vragen we weggebruikers om eventueel beeldmateriaal tussen 00:00 en 03:00 uur uit te kijken en relevante beelden te delen.

Melden kan via 0900-8844 of volledig anoniem via 0800-7000. In het laatste geval is een melding voor de politie nooit terug te herleiden naar een melder.

Verband in onderzoek
Vanzelfsprekend onderzoekt de politie het mogelijke verband tussen de verschillende zaken. Daar is vooralsnog geen duidelijkheid over. Of het gaat om een gerichte actie tegen het zogenoemde 5G-netwerk, maakt eveneens onderdeel uit van het politieonderzoek.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.