Redactie overig 0 reactie(s) wo 06 april 2022, 10:30

Politie ontslaat twee medewerkers vanwege verdenking zeer ernstig plichtsverzuim

Laatste update: 10 maanden geleden

OOST-NEDERLAND – Twee medewerkers uit Oost-Nederland hebben onlangs onvoorwaardelijk strafontslag gekregen. Beide medewerkers werden verdacht van zeer ernstig plichtsverzuim. Het team VIK (Veiligheid Integriteit en Klachten) deed daar de afgelopen tijd onderzoek naar. De twee zaken staan los van elkaar.

Uit het VIK-onderzoek bleek dat beiden de politiesystemen hebben geraadpleegd voor privédoeleinden. Daarnaast heeft een van hen onder meer ook ongeoorloofd gebruik gemaakt van politie-uitingen. Voor de politieleiding was dit voldoende aanleiding om de collega’s te ontslaan. Beiden waren al buitenfunctie gesteld gedurende het onderzoek.

Beroepscode
De samenleving verwacht van politiemensen een voorbeeldfunctie. Zowel in het uniform als daarbuiten. Om medewerkers daarbij te helpen heeft de politie een beroepscode. Dit is een handleiding voor alle politiemedewerkers. In de beroepscode staan de kernwaarden van de politie en is beschreven wat die betekenen in het werk, maar ook daarbuiten.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.