Redactie misdaad 0 reactie(s) wo 19 januari 2022, 19:07

Politie doorzoekt Arnhemse smartshops, één aanhouding

Laatste update: 1 jaar geleden

ARNHEM – De politie heeft woensdagmiddag in samenwerking met de gemeente Arnhem en het Openbaar Ministerie (OM) drie zogeheten smartshops doorzocht. Het gaat om ondernemingen aan de Rijnstraat, Bloemstraat en Hommelseweg in Arnhem.

Tijdens de doorzoekingen werden verschillende goederen aangetroffen die in verband staan met de handel in (hard)drugs. Het gaat dan niet om de handel in drugs zelf, maar alles wat daarvoor nodig is. Denk bijvoorbeeld aan versnijdingsmiddelen, gevouwen wikkels (ponypacks) en ander verpakkingsmateriaal. Ook werden er bijvoorbeeld blikjes aangetroffen met verborgen ruimtes, waarin zaken verstopt kunnen worden.

Eén aanhouding
De politie heeft alle goederen in beslag genomen en deze zullen verder worden geanalyseerd. In de onderneming aan de Hommelseweg werden naast deze goederen onder meer een hoeveelheid henneptoppen en hasj aangetroffen. Een 32-jarige Arnhemmer is daarop aangehouden en zit vast voor onderzoek. Op termijn worden meer aanhoudingen niet uitgesloten.

‘Ondermijnend en strafbaar’
‘Alles wat dealers nodig hebben voor de handel in drugs, ligt in deze winkels voor het grijpen’, legt actieleider Marc Teunissen van de politie Arnhem-Noord uit. ‘Dat is ondermijnend, strafbaar en accepteren we niet. Daarom treden we samen met partners op. Voor een veiliger Arnhem en voor ondernemers die op een eerlijke manier hun boterham proberen te verdienen.’

‘Alles wat dealers nodig hebben voor de handel in drugs, ligt in deze winkels voor het grijpen’

‘Barrières opwerpen tegen criminelen’
Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem onderstreept het belang van de aanpak: ‘Mooi dat dit gebeurt. Onze wijken zijn voor opgroeiende kinderen met hun ouders en buren. Tegen criminelen werpen wij barrières op met de politie, voeren wij grote controles uit met toezichthouders en belastingdiensten erbij en voor de kinderen zetten wij pedagogische programma’s op, van wieg tot baan’.

Melden
Heb je zelf het vermoeden van criminele activiteiten in je omgeving? Meld dit altijd bij de politie via 0900-8844. Ook anoniem melden mag en kan via 0800-7000. Een melding is voor agenten dan nooit terug te herleiden naar de melder.

Deel dit artikel

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.