Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) vr 25 februari 2022, 17:07

Parkeerticket in Arnhem niet meer nodig, vanaf dinsdag 1 maart 2022 kentekenparkeren

Laatste update: 11 maanden geleden

ARNHEM – Vanaf dinsdag 1 maart 2022 hoeft u als u in Arnhem op straat parkeert geen parkeerkaartje achter de voorruit te leggen. Op die dag introduceert Arnhem het kentekenparkeren. U hoeft dan alleen bij de parkeerautomaat uw kenteken in te voeren en hoe lang u wilt parkeren. Vervolgens rekent u af.

Het is overigens ook mogelijk om te betalen via een parkeer-app. Dan hoeft u sowieso niet naar de parkeerautomaat.

Minder gedoe
Wethouder Mobiliteit Roeland van der Zee: ‘Kentekenparkeren geeft minder gedoe. Zo hoef je geen parkeerticket meer achter de voorruit te leggen. Ook de parkeerhandhaving wordt makkelijker, dat doen we vanaf april 2022 met een scanauto. Dat is een met speciale camera’s uitgeruste auto die via het scannen van kentekens snel kan controleren of er wel betaald is voor parkeerplekken.’ De privacy is gewaarborgd: bij het scannen van die kentekens geeft het systeem automatisch weer of er voor het opgevraagde kenteken betaald is. Hij kan geen persoonsgegevens zien. ‘Overigens wordt nu al zo’n 65% van alle parkeertickets via een app afgerekend’, weet Van der Zee. ‘Dat geeft nóg minder gedoe en je hoeft bovendien niet al van tevoren in te toetsen tot hoe lang je wilt parkeren.’

Gehandicaptenparkeerkaart
Automobilisten met een gehandicaptenparkeerkaart kunnen van de gemeente een speciale vergunning krijgen waarmee zij gratis kunnen blijven parkeren in het betaald parkeren-gebied in de stad. Voor parkeren op een speciale gehandicaptenparkeerplaats is die vergunning niet per se nodig. De blauwe gehandicaptenparkeerkaart volstaat dan.

Betalen met app
Nog handiger dan betalen aan een parkeerautomaat is gebruik van een parkeer-app. Dat kan bij alle parkeerplaatsen op straat en in de 3 gemeentelijke parkeergarages: Musis, Rozet en Centraal. Het kentekenparkeren geldt ook voor de Shop & Go parkeerplaatsen. Met een campagne eind februari 2022 worden automobilisten gewezen op de invoering van het kentekenparkeren, onder meer via aankondigingsborden op de invalswegen, social media, arnhem.nl en flyers.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.