Redactie 112 0 reactie(s) vr 18 juni 2021, 16:32

Automobilist onder invloed van lachgas botst tegen paal op de Oranjewachtstraat in Arnhem

Laatst bijgewerkt: maandag 12:24 uur

ARNHEM – In de nacht van donderdag op vrijdag 18 juni kwam er een melding binnen dat er een aanrijding was geweest op de Oranjewachtstraat in Arnhem. Een voertuig zou tegen een paal aan zijn gereden.

 

Toen agenten daar kwamen, stond er inderdaad een voertuig met veel schade tegen een paal geparkeerd. De bestuurder stond er nog bij.

 

Na wat onderzoek bleek dat de verdachte de nodige ballonnetjes (lachgas) had genuttigd en daarbij een hoop (lees veel) alcohol had gedronken. Op het ademanalyseapparaat blies de verdachte 760 ug/l. Even voor de beeldvorming, alles boven de 220 ug/l is te veel en strafbaar. Voor een beginnend bestuurder is dit 88 ug/l.

 

Zijn rijbewijs is uiteraard ingevorderd. Ook mag hij opdraaien voor de schade. De officier van justitie gaat bepalen hoe hoog het boetebedrag wordt.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.