Logo 112Arnhem

Redactie algemeen 0 reactie(s) di 25 mei 2021, 20:32

Gevaarlijke sms-berichten van koeriersdiensten; niet op klikken!

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 10:53 uur

NEDERLAND – Uit naam van verschillende koeriersdiensten worden door oplichters sms-berichten verstuurd. Er zou een pakket klaarliggen in het sorteercentrum. De status van de verzending kunt u volgen via een link. Maar let op: achter deze link zit kwaadaardige software.

Na het klikken op de link krijgt u namelijk het verzoek om een track-and-trace-app te downloaden. Deze app bevat kwaadaardige software.

Wanneer u de app installeert, kan de oplichter namens uw nummer in grote aantallen aan willekeurige mensen valse sms-berichten versturen met de kwaadaardige link. Ook kan de app vanuit uw toestel belkosten en andere kosten maken die u terugziet op de telefoonrekening.

Deze sms-berichten worden verstuurd in verschillende varianten en talen.

Advies
Open nooit linkjes van afzenders die u niet kent of vertrouwt. Meld de ontvangst bij de Fraudehelpdesk (www.fraudehelpdesk.nl) en verwijder ze vervolgens uit uw inbox.
Toch geklikt? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw provider en telefoonaanbieder om verdere schade te voorkomen.

 

bron: www.fraudehelpdesk.nl

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.