Logo 112Arnhem

Redactie 112 0 reactie(s) vr 27 november 2020, 17:19

Zwaar, illegaal vuurwerk aangetroffen in woning in de wijk Geitenkamp Arnhem

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 12:22 uur

ARNHEM – Woensdagmiddag 25 november hebben agenten van Dienst Infrastructuur, van de Landelijke Eenheid een 31- jarige man aangehouden op verdenking van de verkoop en handel in zwaar, illegaal vuurwerk. Een al langer lopend onderzoek leidde uiteindelijk naar de verdachte. Later op de dag vonden agenten in de woning van de verdachte, in de wijk Geitenkamp, nog eens 7 kilo aan zwaar, illegaal vuurwerk.

 

De verdachte is aangehouden nadat agenten hem op het spoor kwamen bij een verkoop van illegaal vuurwerk. De verdachte bleek zo’n 6 kilo zwaar, illegaal vuurwerk op zak te hebben. Toen de verdachte doorhad dat hij in de gaten werd gehouden, probeerde hij nog te ontkomen, maar na een korte achtervolging wisten agenten van de Landelijke Eenheid de man alsnog aan te houden.

 

Illegaal vuurwerk in woning aangetroffen
Later op de middag zijn agenten van de Landelijke Eenheid, in samenwerking met agenten van basisteam Arnhem- Noord, naar de woning gegaan en hebben aldaar nog eens ruim 7 kilo aan zwaar, illegaal vuurwerk in beslag genomen. Het aangetroffen vuurwerk bestond onder andere uit Italiaanse bommen, een groot aantal stuks Cobra 3 en Cobra 6, nitraatbommen, screams, sinks en mortierbommen (shellvuurwerk, ook wel shelss genoemd). Het in beslag genomen vuurwerk zal worden vernietigd. Het onderzoek tegen de verdachte is in volle gang. De gemeente Arnhem overweegt momenteel bestuurlijke maatregelen te treffen in deze zaak.

 

Grote risico’s
Al het aangetroffen vuurwerk is in beslag genomen en door een gespecialiseerd bedrijf overgebracht naar een aangewezen opslaglocatie, waar het zal worden vernietigd. Het in bezit hebben van illegaal vuurwerk brengt enorm grote en levensgevaarlijke risico’s met zich mee. Volstrekt onschuldige buurtbewoners kunnen daarvan het slachtoffer worden. De gevolgen zijn niet te overzien als opgeslagen vuurwerk in een woning per ongeluk ontploft. Daarom worden wijkbewoners ook opgeroepen om ieder vermoeden van illegaal vuurwerk te melden. Dat kan via 0900-8844, maar ook anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

 

Aanpak
In samenwerking met de gemeente Arnhem en het Openbaar Ministerie maakt de politie zich hard tegen iedereen die illegaal vuurwerk zoals mortieren, cobra’s, nitraten en ander zwaar vuurwerk importeert, verhandelt, maakt of afsteekt.

112 Arnhem

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Arnhem lees je in onze categorie 112 Nieuws Arnhem. Alle 112 alarmeringen uit Arnhem kan je live volgen via 112 meldingen Arnhem.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.