Redactie 112 0 reactie(s) di 26 mei 2020, 16:13

Oplichters met QR-code actief bij parkeerplaatsen in Arnhem

Laatste update: 1 jaar geleden

ARNHEM – Politie Arnhem heeft de afgelopen tijd meerdere meldingen binnen gekregen van oplichters die actief zijn op parkeerplaatsen.

 

De oplichters melden zich bij parkerende automobilisten, dat zij enkel contant geld bij zich hebben en dus niet met een pas of telefoon kunnen betalen. Zij vragen de automobilist om dit voor hen te doen, waarbij het contante geld aan de automobilist wordt gegeven. De automobilist moet vervolgens met zijn telefoon een QR-code scannen voor het parkeren. Echter geeft dit foutmeldingen, waarbij lijkt dat het niet gelukt is. Later blijkt dat er grote sommen geld van de bankrekening zijn afgeschreven.

 

Men is met name actief rondom het Spijkerkwartier, echter is de kans groot dat men ook elders in Arnhem de slag zal slaan.

 

Scan met uw telefoon nooit dergelijke codes als onbekenden daar om vragen. Komt u in contact met deze mensen, neem dan hun signalement op en bel de politie via 112.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.