Redactie 112 0 reactie(s) vr 17 april 2020, 16:44

Verdachten van autobrand slaan op de vlucht en worden geramd door politievoertuig

Laatste update: 1 jaar geleden

ARNHEM – In de nacht van donderdag op vrijdag werd rond 02.40 gemeld dat er een auto in brand stond op het Gelderseplein in Arnhem. Een getuige gaf aan dat een auto met gedoofde lichten zou zijn weggereden met daarin twee inzittenden. Hierop hebben meerdere politie-eenheden uitvalswegen afgezet. Toen de twee werden aangesproken gingen zij er met hoge snelheid vandoor. Tevergeefs, want zij konden even later in Velp worden aangehouden.

 

Agenten troffen het betreffende voertuig op de Ir. Molsweg. Bij de verkeerslichten spraken zij de inzittenden aan, waarop de bestuurder er meteen vandoor ging in de richting van de N325. De achtervolging werd ingezet, via Velperbroek richting Velp. Onderweg negeerde de bestuurder stoptekens van de politie en beging diverse verkeersgevaarlijke overtredingen waaronder rijden door rood. Een politievoertuig wist door uit te wijken maar net een aanrijding te voorkomen. Op de Waterstraat is de auto door een politievoertuig geramd en kwam daarop in het water terecht. De twee inzittenden werden aangehouden. Het gaat om een 19-jarige inwoner van Zevenaar en een 19-jarige Arnhemmer.

 

De man uit Zevenaar is ter controle overgebracht naar het Rijnstate ziekenhuis. Daarna werd ook hij op het politiebureau ingesloten voor verhoor. Het rijbewijs van de Arnhemmer is ingevorderd vanwege overschrijding van de maximum snelheid.

 

De brandweer kwam ter plaatse bij de autobrand. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting. Er is nader onderzoek ingesteld, beide verdachten zitten nog vast.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.