Redactie 112 0 reactie(s) za 10 november 2018, 16:42

Stijging van aantal fietsdiefstallen uit tuinen en schuurtjes

Laatste update: 1 jaar geleden

ARNHEM – In de afgelopen twee weken zijn er bij de politie veel aangiftes gedaan van diefstallen. Het gaat dan om diefstallen van onder andere fietsen uit schuurtjes of fietsen die in de tuin stonden.
Inmiddels komen de meldingen uit de wijken Vredenburg, Rijkerswoerd, Elden en Malburgen.

 

Wat opvalt is dat mensen een fiets in een schuur zetten maar vervolgens de schuur niet afsluiten. Dit geeft uiteraard niemand het recht om de schuur in te gaan maar het maakt het voor de gelegenheidsdieven wel makkelijker.

 

De politie doet onderzoek naar alle aangiftes en hopen bij de daders te komen. Ook proberen zij zoveel mogelijk aanwezig te zijn in de wijk om eventuele diefstallen te voorkomen.

 

  • Sluit uw schuurtjes, boxen en garages altijd goed af. Zet uw fiets op slot en zet de fiets ergens aan vast. Dit advies geldt zowel overdag als in de avond / nachtelijke uren.
  • Ziet u een verdacht persoon in de wijk lopen bel dan 112.

 

Elke fiets is voorzien van een framenummer. De politie adviseert u om dit framenummer ergens op te schrijven en om eventueel foto’s te maken van uw fiets en het framenummer. Vermeld bij het doen van aangifte ook altijd uiterlijke kenmerken en eventuele krassen of deuken waaraan u de fiets herkent. Indien het framenummer door de dader weggehaald is kan de politie aan de hand van de unieke uiterlijke kenmerken mogelijk toch de fiets bij u terug brengen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.