Logo 112Arnhem

Redactie lokaal 0 reactie(s) wo 24 mei 2017, 8:46

Arnhemmers organiseren monster-wielrentocht voor doodzieke kinderen

Laatst bijgewerkt: maandag 12:02 uur

ARNHEM – 600 kilometer fietsen in 4 dagen. Fons Visser en Ronald Barnas, twee Arnhemse fietsvrienden, organiseren voor de derde keer een monsterfietstocht van maar liefst 600 km dwars door Nederland. Dit om medicijn te vinden voor kinderen die anders jong overlijden.

 

Aanstaande donderdag, Hemelvaartsdag, is de start van ‘4Days 4Energy4All’. Een grote groep wielrenners vertrekt dan onder leiding van Visser en Barnas voor hun uitdaging van 600 kilometers in 4 dagen! De route loopt door meerdere provincies, per dag wordt er ten minste een afstand van 150 kilometer afgelegd. Vanuit Arnhem fietsen de mannen en vrouwen via Spijkenisse, de Deltawerken, Ossendrecht en Helmond rond om op zondag 28 mei terug te keren naar het start- en finishpunt in Arnhem.

 

Het doel van deze monsterprestatie is bekendheid te geven en geld in te zamelen voor medicijn tegen energiestofwisselingsziekten. Wekelijks worden er 1 á 2 kinderen met deze ziekte geboren, 70% van deze kinderen overlijdt voordat ze volwassen zijn. De ontwikkeling naar het geneesmiddel door Prof. Dr. Jan Smeitink is in vergevorderd stadium maar de laatste testfase kost veel geld. Onnodig te vertellen dat het voor de kinderen van levensbelang is dat het medicijn er snel komt. Finish met DJ’s en live-muziek Bij de feestelijke finish van 4days4Energy4all worden de sporters muzikaal binnengehaald door Dj. Dr. Beat en Dj. Hent.

 

Publiek wordt uitgenodigd om mee te genieten van de live muziek door Willem Derksen en Arnhemse beroemdheid Bianca Frieling. Bij sponsor Green Ville Eat-Inn is gelegenheid om een hapje te eten en drinken. De aanwezige kinderen kunnen op de foto met de levensgrote koalabeer, de mascotte van Energy4All. Met de 2 eerdere versies van ‘4Days’ slaagden de mannen erin om meer dan een halve ton op te halen. Hun gedrevenheid om juist klinderen met energiestofwisselingsziekte te helpen zorgde voor deze 3e editie. Na de finish zal het bedrag dat is opgehaald bekend gemaakt worden en de cheque met de totaalopbrengst zal door Visser en Barnas worden overhandigd aan dhr. Paul in den Bosch, directeur Stichting Energy4all.

 

Start: donderdag 25 mei, Greenville Eat Inn, Wassenaarweg 40, Arnhem. Finish: zondag 28 mei, ca. 16:00 uur Meer informatie of sponseren: www.4days4energy4all.nl – www.energy4all.nl

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.