Redactie 112 0 reactie(s) zo 06 november 2016, 15:09

Politie haalt vier taxichauffeurs van de weg

Laatste update: 1 jaar geleden

ARNHEM – Zaterdagavond 5 november heeft de politie samen met de Inspectie Leefomgeving en Transport opnieuw een taxicontrole gehouden op het Roermondsplein in Arnhem. Aansluitend hield de politie een alcoholcontrole. De taxicontrole vond plaats naar aanleiding van klachten van inwoners van Arnhem en signalen over misstanden.

 

De taxicontrole vond plaats tussen 22.00 en 00.30 uur. Er zijn ongeveer 50 taxi’s gecontroleerd. Het overgrote deel daarvan had alles prima voor elkaar. Bij zo’n 10 chauffeurs zijn overtredingen geconstateerd, zoals een onverzekerde taxi, geen chauffeurspas, tarievenkaart niet zichtbaar, verlopen APK, meer zitplaatsen in taxi aanwezig dan volgens voertuigkeuring toegestaan en onjuiste boordcomputer. Bij de kleinere overtredingen is volstaan met een boete of waarschuwing.

 

Vier chauffeurs moesten in verband met de ernst van de overtredingen direct hun werkzaamheden staken, waarbij één chauffeur met bijna 3000 euro aan boetes huiswaarts werd gestuurd. Dit omdat deze chauffeur onder meer een onjuiste boordcomputer had (boete 1800 euro) en niet in bezit bleek van een chauffeurspas (boete 900 euro).

 

De Inspectie voor Leefomgeving en Transport gaat vaker taxicontroles houden in Arnhem en start naar aanleiding van deze controle een aantal vervolgonderzoeken.

 

Alcoholcontrole
De alcoholcontrole vond plaats tussen 01.00 en 03.30 uur. Negen bestuurders werden door de politie betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Drie beginnende bestuurders en zes ervaren bestuurders. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op.

 

Uitschieter was een bestuurder die 1035 ug/l blies. Dat is bijna vijf keer zoveel als maximaal is toegestaan voor een ervaren bestuurder (limiet is 220 ug/l oftewel 0,5 promille).

Deze bestuurder zat als enige (ruim) boven de limiet waarbij ook meteen het rijbewijs ingevorderd wordt, maar hij bleek al niet meer in het bezit van een rijbewijs, omdat deze al eerder in beslag genomen was vanwege het rijden onder invloed van alcohol.

 

De politie maakt proces-verbaal tegen hem wegens rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs. Ook wordt de man opnieuw aangemeld voor een bestuurlijke maatregel van het CBR (zoals een verplichte en zelf te betalen cursus).

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.