Redactie 112 0 reactie(s) do 13 oktober 2016, 16:29

Veroordeelde man aangehouden op CS Arnhem

Laatste update: 1 jaar geleden

ARNHEM – Het EVA-team van de politie Den Haag hield woensdag 12 oktober op het Centraal Station in Arnhem een man aan die gesignaleerd stond. Hij moet nog een gevangenisstraf van 120 dagen uitzitten.

 

De 44-jarige man uit Heerlen was eerder door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot 24 maanden gevangenisstraf, waarvan acht maanden voorwaardelijk voor veertien oplichtingszaken, dan wel pogingen daartoe.

 

Hij deed zich naar diversen aangevers voor als regisseur, danwel eigenaar van een modellenbureau en beloofde de slachtoffers tegen betaling een rol als actrice. Echter na betaling door de slachtoffers aan de man, verdween hij weer.

 

Toen bleek dat hij zich niet hield aan de opgelegde voorwaarden, werd hij door het EVA-team opgespoord. De man bleek een afspraak te hebben op het Centraal Station Arnhem. Hierop besloot het EVA-team daar post te vatten en hielden de man om 16.25 uur aan. Nu moet hij een deel van de voorwaardelijk opgelegde straf uitzitten.

 

EVA-team
Het zogenoemde EVA-team (Executie Vonnissen Afgestraften) richt zich op veroordeelden die nog een straf uit moeten zitten. Het team kijkt vooral naar de ‘grote vissen’, gesignaleerden die vermoedelijk hun geld verdienen in de criminaliteit.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.