Redactie 112 0 reactie(s) vr 10 juni 2016, 15:50

Arnhemmer opgepakt na mishandeling agent

Laatste update: 1 jaar geleden

ARNHEM – De politie heeft donderdagmiddag een 34-jarige bewoner van de wijk Schuytgraaf aangehouden nadat hij een agent had mishandeld. De agent raakte bij het voorval gewond en moest zich onder doktersbehandeling stellen.

 

De politie wilde die middag met de Arnhemmer in gesprek naar aanleiding van enkele voorvallen rondom een conflict in de relatiesfeer. Het gesprek liep echter uit de hand, waarbij de Arnhemmer de agenten uitschold en bedreigde. Toen ze de man wilden aanhouden verzette de man zich. Terwijl ze de Arnhemmer wilden overmeesteren zag hij kans een van hen aan het gezicht te verwonden. De man kon uiteindelijk geboeid worden en zit voorlopig vast voor onderzoek en verhoor.

 

Hogere strafeis
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Het beleid van het openbaar ministerie is erop gericht dat personen die geweld uiten in de richting van bijv. politie- brandweer- en ambulancepersoneel, een hogere strafeis tegemoet kunnen zien.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.