Redactie 112 0 reactie(s) vr 13 mei 2016, 16:23

Bendes autodieven opgerold in Arnhem en Nijmegen

Laatste update: 1 jaar geleden

ARNHEM – De politie heeft dinsdag en woensdag twee verschillende autodievenbendes opgerold in Arnhem en Nijmegen. Daarbij zijn vier verdachten aangehouden. In het onderzoek in Arnhem werden een 42-jarige man uit Velp (G) en een 17-jarige jongen uit Arnhem aangehouden. In het Nijmeegse onderzoek werden een 24-jarige en een 26-jarige Nijmegenaar aangehouden. Er is geen verband tussen de arrestaties in Arnhem en Nijmegen. In het Nijmeegse onderzoek werd ook een verdachte in Polen aangehouden.

 

In het onderzoek van Arnhem werden diverse zoekingen gedaan in een woning in Arnhem en in loodsen in Rheden en Velp. In de loodsen werden gestolen auto’s en onderdelen daarvan aangetroffen. Vermoedelijk werden de gestolen auto’s volledig gestript en van bruikbare onderdelen ontdaan. De politie nam alle aangetroffen voertuigen en onderdelen in beslag. Ook werden gegevensdragers zoals telefoons en computers, auto-manipulatieapparatuur, geld en administratie in beslag genomen. Beide onderzoeken worden voortgezet en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

 

Voor het onderzoek in Nijmegen werden dinsdag ook op diverse locaties in Nederland zoekingen gedaan. In het Brabantse Mariaheide werd in een loods bij een voormalige varkenshouderij ook een auto en onderdelen van gestolen auto’s aangetroffen. De gestolen auto-onderdelen werden met busjes naar Poznan in Polen vervoerd. Lopende het onderzoek werden ook de Poolse autoriteiten op de hoogte gebracht van de bevindingen wat woensdag heeft geleid tot een aanhouding van een Poolse man. Ook werden op diverse locaties in Polen en Duitsland zoekingen gedaan. Daarbij werden ook auto-onderdelen aangetroffen die van diefstal afkomstig waren.

 

De politie is al een aantal maanden bezig met beide onderzoeken en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Oost-Nederland stak negatief af in de cijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit. In de rest van Nederland was sprake van een daling. De politie hoopt met het ontmantelen van de twee bendes een flinke slag te hebben toegebracht aan de voertuigcriminelen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.