Redactie 112 0 reactie(s) wo 02 maart 2016, 19:51

Brandweer ruim drie uur druk met reddingspoging poes

Laatste update: 1 jaar geleden

ARNHEM – Woensdagmiddag 2 maart omstreeks 15:30 uur kreeg de brandweer een melding van een kat in de boom in het Immerloopark in Arnhem.

Ter plaatse bleek dat de poes (Puck) op grote hoogte zat, zo’n 8 tot 10 meter hoog. De brandweer ging eerst met een uitschuifbare ladder omhoog, maar daar schrok de poes van en klom deze nog hoger. Zo hoog zelfs dat deze niet meer met de ladder erbij konden. Daarop heeft de brandweer besloten de hoogwerker van de brandweer op te roepen. Nadat de brandweer aangekomen was met de hoogwerker, bleken de voertuigen van de brandweer veel te breed te zijn om het park in te komen. Hierna probeerde de brandweer om te rijden, maar daar kwamen ze kleine brugjes tegen die niet bestand zijn tegen het gewicht van de voertuigen van de brandweer en de hoogwerker. Dus uiteindelijk maar weer terug naar waar ze vandaan kwamen. 

Na ruim twee en een half uur vanaf de eerste melding kwamen ze, door paaltjes weg te halen en scheppen, eindelijk het park in. Hier hebben ze de hoogwerker opgesteld. Maar ook dit bleek nog heel wat voeten in aarde te hebben. Er zaten heel veel takken tussen en in de weg dus moest de brandweer ze eerst wegzagen. Na heel veel takken weggehaald te hebben kwamen ze in de buurt, maar niet dichtbij genoeg. Dus moesten zij de hoogwerker weer neerklappen en paar meter naar voren zetten. Daarna zijn ze weer omhoog gegaan richting de poes. 

Na drie en half uur slaagde de brandweer erin bij de poes te komen. Maar hier glipte ze uit de handen van de brandweer waardoor ze aantal meters lager op de grond viel. De poes is nog steeds spoorloos verdwenen, maar ze is wel op de grond. Uiteindelijk kon de brandweer het park maar nét weer verlaten. De gemeente zal in kennis gesteld worden vanuit de brandweer dat er aanpassingen gedaan moeten worden, mocht de brandweer met een calamiteit snel in het park te moeten zijn, dat het dan wel kan.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.