Logo 112Arnhem

Redactie 112 0 reactie(s) wo 13 januari 2016, 19:26

Betrapte inbreker rent in paniek door ruit

Laatst bijgewerkt: maandag 11:50 uur

VELP – In Velp is woensdagavond een inbreker gewond geraakt toen hij op heterdaad door de politie werd betrapt tijdens zijn ‘werk’. De man, een 21-jarige Arnhemmer, is na behandeling in het ziekenhuis ingesloten. Twee andere daders wisten te ontkomen.

Getuigen waarschuwden die avond rond 18.30 uur de politie nadat ze verdachte geluiden hadden gehoord vanuit een woning aan de Nordlaan. Ook waren zaklampschijnsels te zien. Een agent, die toevallig in de buurt was, zette de woning samen met een getuige af in afwachting op de komst van versterking. Ondertussen zag een van de inbrekers buiten politie staan en rende in paniek door een ruit. Hij kon worden aangehouden. Twee anderen zagen kans in het tumult weg te komen. Agenten hebben later nog vergeefs naar ze gezocht. De verwondingen van de Arnhemmer bleken mee te vallen: na behandeling is de man voor onderzoek vastgezet.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.