Redactie 112 0 reactie(s) vr 11 december 2015, 15:58

Hennepteelt in winkelpand aan de Steenstraat

Laatste update: 1 jaar geleden

ARNHEM – In een winkelpand aan de Steenstraat in Arnhem heeft de politie donderdagavond een hennepkwekerij ontmanteld. Een 36-jarige Arnhemmer werd aangehouden als verdachte.

Agenten besloten tot het instellen van een nader onderzoek nadat er informatie was binnengekomen over mogelijke hennepteelt vanuit de winkel. Een ruimte onder de vloer bleek te zijn ingericht voor de hennepteelt waarin ruim 400 planten waren ondergebracht. Ook bleek er illegaal stroom te worden afgetapt op een brandgevaarlijke manier.

Risico’s
Hennepkwekerijen brengen grote veiligheidsrisico’s met zich mee voor de omgeving. Jaarlijks ontstaan bij het kweken van hennep branden door kortsluiting of oververhitting. Ook ontstaat er overlast door waterlekkage, stank en schimmelvorming. Vaak wordt de stroom illegaal afgetapt en worden de inkomsten uit de verkoop van hennep verzwegen.

Ondermijning
Door de hoge opbrengsten van hennep bestaat het gevaar van vermenging van onder- en bovenwereld van de Nederlandse samenleving. Dit heet ondermijning. Illegale activiteiten zoals hennep kweken, zijn niet uitvoerbaar zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Mede hierdoor is het optreden van de politie gericht op het ‘afpakken’ van (al dan niet financiële) middelen verkregen uit dit soort criminele activiteiten.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.