Redactie 112 0 reactie(s) di 08 december 2015, 15:56

Hennepkwekerij in woning Presikhaaf

Laatste update: 1 jaar geleden

ARNHEM – De politie heeft maandag op twee adressen in Arnhem hennepkwekerijen aangetroffen en ontmanteld. Daarbij werden twee arrestaties verricht en in totaal 350 hennepplanten in beslag genomen. De politie kwam de hennepteelt op het spoor onder meer na tips via Meld Misdaad Anoniem.

In een huis aan de Griftstraat in de wijk Presikhaaf vonden agenten in een slaapkamer een hennepkwekerij met 230 planten. Ook bleek er sprake van diefstal van stroom op een brandgevaarlijke manier. De 67-jarige bewoner bleek aanvankelijk niet thuis maar verscheen later. Hij is aangehouden. Op de Kievitstraat in de wijk Onder de Linden werd in de slaapkamer van een huis een kwekerij met 120 planten aangetroffen. Ook hier werd de bewoner, een 63-jarige man, aangehouden en bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt op een brandgevaarlijke manier.

Hennepkwekerij: gevaar voor uw wijk!
Een hennepkwekerij lijkt misschien onschuldig, maar dat is het niet. Henneptelers veroorzaken regelmatig overlast in woningen en maken de buurt onveilig. Een kwekerij kan schade en overlast veroorzaken door lekkages, stank en schimmelvorming. Daarnaast is het brandgevaar groot; vaak tappen henneptelers onverantwoord en onveilig elektriciteit af waardoor er soms levensgevaarlijke situaties ontstaan. Bovendien kosten deze kwekerijen ons allen geld. Het illegaal stroom aftappen door henneptelers leidt tot een hogere energierekening voor iedereen, ook voor u.

Hoe herken ik een hennepkwekerij?
Er zijn verschillende signalen die op een hennepkwekerij in uw buurt of buurwoning kunnen wijzen:
– Warme en/of vochtige muren
– Non-stop zoemende of brommende geluiden
– Afgeplakte ramen, ramen en gordijnen die nooit open gaan
– Stankoverlast in de vorm van henneplucht
– Bouwwerkzaamheden en sjouwactiviteiten op vreemde tijdstippen
– Stroomstoringen op het elektriciteitsnet, zoals knipperende lampen of schommelingen in de stroomsterkte
– Continue condensvorming op de ruiten
– Bewoners die nooit of heel kort op vaste tijdstippen thuis zijn in combinatie met één of meerdere van de bovenstaande signalen.

Meld het bij de politie!
Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt hennep wordt gekweekt? Aarzel dan niet en bel de politie via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.