Redactie 112 0 reactie(s) wo 25 november 2015, 3:15

Politie massaal op de been na vechtpartij azc

Laatste update: 1 jaar geleden

ARNHEM – Dinsdagavond werd door de politie een man aangehouden voor een vernieling bij de toegangsdeur van de Koepel. Er werden ook twee mannen aangehouden voor bedreiging. De politie was met veel voertuigen ter plaatse, waardoor de actie veel aandacht trok.

Rond 21.00 uur kwam bij de politie een melding binnen van de vernieling. Een bewoner was even daarvoor tijdelijk de toegang ontzegd waarna hij de centrale toegangshal vernield zou hebben. Agenten die ter plaatse kwamen hebben de man hiervoor aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Dit incident trok de aandacht van andere bewoners en het bleef korte tijd onrustig. Op verzoek van medewerkers van het COA werd hierbij hulp gevraagd aan de politie. Uit voorzorg en volgens protocol gingen meerdere politie-eenheden ter plaatse. Dit om met de mensen in gesprek te gaan en de gemoederen te bedaren. Er werden twee personen aangehouden voor het uiten van bedreigingen. Hierna keerde de rust terug. Een groot deel van de aanwezige agenten is op afstand gebleven en heeft niet daadwerkelijk hoeven optreden.

Bij deze politie-inzet werd nauw samengewerkt met vertegenwoordigers van de gemeente en het COA. De politie doet onderzoek naar de strafrechtelijke kant van de vermeende bedreigingen en de vernieling.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.