Redactie 112 0 reactie(s) ma 19 oktober 2015, 15:49

Politie: `Let op uw facturen!`

Laatste update: 1 jaar geleden

ARNHEM – De politie in Arnhem waarschuwt bedrijven en haar cliënten alert te zijn op facturen. Er zijn momenteel oplichters actief die facturen via de post onderscheppen en vervalsen.

In Arnhem-Noord alleen al heeft de politie in een kort tijdsbestek een vijftal aangiftes binnen van bedrijven die zijn opgelicht. De daders weten de facturen, die per post werden verstuurd, te onderscheppen en veranderden de rekeningnummers. Cliënten die de facturen betalen maken zo nietsvermoedend geld over aan zogenoemde katvangers. Het bedrijf dat de facturen verstuurt loopt zo zijn geld mis. Het gaat soms om duizenden euro’s. Eerder al waarschuwde de politie voor deze praktijken in de omgeving van Harderwijk.

 

Hoe voorkomen?

Krijgt u een rekening van een bedrijf, kijk dan goed of het rekeningnummer klopt met eerdere betalingen aan dat bedrijf. Twijfelt u? Raadpleeg dan het bedrijf dat de factuur verzonden heeft.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.