Redactie 112 0 reactie(s) zo 18 oktober 2015, 1:20

Cocaïne en belastingschuld bij verkeerscontrole

Laatste update: 1 jaar geleden

ARNHEM – Samenwerkende opsporingsdiensten hebben in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 oktober op de rijksweg A12 ter hoogte van Arnhem en Duiven een verkeerscontrole gehouden. Zij controleerden 368 personenauto’s en 13 vrachtauto’s. Twee verdachten zijn aangehouden voor het bezit van cocaïne. Een automobilist had teveel alcohol gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod opgelegd en werd zijn rijbewijzen ingevorderd.

De twee aangehouden personen bevonden zich in een huurauto waarin de politie vijf wikkels cocaïne aantrof. Beiden werden ter voorgeleiding en insluiting overgebracht naar het bureau Arnhem. Bij de insluitingsfouillering werden in de onderbroek van één van de verdachten nog eens 50 wikkels met cocaïne aangetroffen. De auto werd in beslag genomen. Meerdere telefoons die beiden bij zich hadden werden eveneens veilig gesteld. Recherche doet verder onderzoek.

Openstaande boetes
De parketpolitie inde 354 euro aan openstaande boetes en betekende één vonnis.

Belastingschulden
Uit diverse hits van de ANPR (nummerplaatherkenning) is door de belastingdienst voor 90.000 euro aan invorderbare schuld getraceerd. Hiervan is ruim 10.000 euro direct geïnd. Op 35 voertuigen is beslag gelegd en negen auto’s zijn daadwerkelijk afgevoerd.

Overige overtredingen
In totaal is vier keer proces-verbaal opgemaakt voor verkeersovertredingen. Onder andere voor het rijden onder invloed. In het kader van de politie-acties voor een betere CAO is 24 keer gewaarschuwd voor lichte overtredingen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.