Logo 112Arnhem

Redactie 112 0 reactie(s) di 15 september 2015, 16:23

Arnhemmer verkoopt spullen afkomstig van woninginbraak

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 11:48 uur

ARNHEM – Op maandag 14 september werd een verdachte aangehouden die goederen had verkocht die eerder waren gestolen. De goederen bleken afkomstig van een eerder gepleegde woninginbraak uit Arnhem in augustus jl.

De politie kwam de zaak op het spoor nadat de goederen waren aangeboden bij een opkoper in Utrecht. Deze opkoper is aangesloten bij het Digitaal Opkopers Register (DOR). Hierdoor kon een 19-jarige verdachte uit Arnhem worden aangehouden.

Opkopers Register

In Nederland moeten handelaren in tweedehands goederen hun ingekochte goederen registeren. Dit heeft als doel heling tegen te gaan. Om het handelaren makkelijker te maken is het Digitaal Opkopers Register (DOR) ontwikkeld. De gegevens in dat register worden geautomatiseerd vergeleken met de gegevens van gestolen goederen in de politiesystemen. Niet alleen de goederen maar ook de verkopende partij wordt dan geregistreerd.

112 Arnhem

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Arnhem lees je in onze categorie 112 Nieuws Arnhem. Alle 112 alarmeringen uit Arnhem kan je live volgen via 112 meldingen Arnhem.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.