Logo 112Arnhem

Redactie 112 0 reactie(s) vr 04 september 2015, 15:35

Getuige volgt inbreker en loodst agenten

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 11:48 uur

ARNHEM – Dankzij een alerte getuige heeft de politie donderdagmiddag in Arnhem een op de vlucht geslagen woninginbreker kunnen aanhouden. Ook de buit, die de inbreker op zijn vlucht had achtergelaten, werd door de getuige veiliggesteld.

De getuige was die middag rond 14.00 uur een man in de straat opgevallen omdat hij er niet thuishoorde. Vervolgens zag hij de man aanbellen bij een woning aan de Weissenbruchstraat in de wijk Hoogkamp. Toen er kennelijk niet werd opengedaan zag hij de man via een regenpijp omhoogklimmen. Daarop waarschuwde de getuige de politie en vatte in zijn auto post bij de woning. Toen hij nog voor de komst van de politie de inbreker op de fiets zag wegvluchten zette hij de achtervolging in en loodste de aanrijdende agenten naar de Van Heemstralaan, waar de inbreker kon worden ingerekend. Het bleek te gaan om een 33-jarige Arnhemmer. De buit, die de inbreker in een kussensloop had gedaan en op zijn vlucht had achtergelaten in de buurt, werd door de getuige gefotografeerd en aan de agenten overgedragen. De getuige is door de politie later in de bloemetjes gezet. De Arnhemmer zit voorlopig vast: hij werd nog door de politie gezocht voor andere zaken.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en www.betecom.nl.

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een ongeval in Arnhem lees je in onze categorie 112 Nieuws Arnhem. Alle 112 alarmeringen uit Arnhem kan je live volgen via 112 meldingen Arnhem.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.