Redactie 112 0 reactie(s) vr 24 juli 2015, 13:18

Arnhemmer gaat agent te lijf in politiebureau

Laatste update: 1 jaar geleden

ARNHEM – Een 55-jarige Arnhemmer is donderdagavond in zijn woonplaats aangehouden nadat hij een agent in het politiebureau aan de Beekstraat te lijf was gegaan. De man was naar het politiebureau gekomen nadat zijn zoon al eerder was aangehouden.

 

Agenten hadden het eerder op de avond aan de stok gekregen met de 16-jarige zoon van de Arnhemmer bij winkelcentrum Rijkerswoerd. De jongen weigerde mee te werken aan een controle nadat ze hem op een brommer hadden zien rijden. Ook weigerde hij zich te legitimeren. Toen hij vervolgens werd aangehouden verzette hij zich, waardoor de agenten geweld moesten gebruiken om hem te overmeesteren. Nadat de ouders van de jongen geïnformeerd waren over de aanhouding van hun minderjarige zoon kwam de vader naar het bureau en sloeg de agent die hem te woord wilde staan. De man werd vervolgens aangehouden. De agent raakte door de mishandeling lichtgewond en deed aangifte.

 

Geweld tegen politiemedewerkers

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen.
Incidenten waarbij politiemedewerkers agressief of gewelddadig worden behandeld, hebben hoge prioriteit. Er volgt altijd een reactie.

 

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.