Redactie 112 0 reactie(s) vr 10 juli 2015, 17:41

Bewoonster woning Velp beroofd na ‘gaslek’

Laatste update: 1 jaar geleden

VELP – Op dinsdag 7 juli 2015 heeft een oplichter een oude vrouw, woonachtig aan de Emmastraat te Velp bestolen door middel van een babbeltruc. Die dag belde een onbekende man aan en vertelde paniekerig dat de vouw de woning uit moest in verband met een gaslek. Aangezien men voor de deur bezig was met werkzaamheden vond het slachtoffer het verhaal geloofwaardig.

 

De dader stapte brutaal naar binnen en gaf aan dat de vrouw haar waardevolle goederen mee moest nemen. De dader had speciaal hiervoor een tas meegebracht. Nadat de vrouw veel geld en sieraden in de tas had gedaan verliet de dader de woning waarna de vrouw de dader niet meer heeft teruggezien. De dader zag er volgens het slachtoffer netjes uit, was niet zenuwachtig en sprak normaal Nederlands.

 

Signalement dader:

 

– blanke huidskleur

– grote, forse man

– circa 1,80 meter lang

– brede schouders

– grijs kort haar

– circa 45 tot 50 jaar oud

– grijze trui met lange mouwen

 

De wijkagenten van Velp en Rozendaal kunnen meerdere soortgelijke voorbeelden opnoemen. “Kan ik geld lenen voor benzine, want ik sta met een lege tank en heb geen cent op zak.” Of: “Mag ik me even voorstellen. Ik ben de nieuwe buurvrouw en woon een paar huizen verderop. Is het mogelijk dat ik even binnenkom en kijk hoe het er bij u uitziet?”. Zomaar een paar voorbeelden van smoesjes die oplichters gebruiken.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.