Redactie 112 0 reactie(s) wo 08 juli 2015, 11:05

Grote professionele hennepkwekerij opgerold

Laatst bijgewerkt: maandag 11:46 uur

DOETINCHEM – De politie heeft op dinsdagmiddag 7 juli een grote hennepkwekerij opgerold in Doetinchem. In kwekerij stonden ruim 32.000 stekken en zo’n 3400 moederplanten. Daarmee is het de grootste hennepkwekerij die in Oost-Nederland is opgerold dit jaar.

Een 55-jarige man uit Arnhem die bij de kwekerij aanwezig was is opgepakt. De hennepkwekerij stond in een grote loods aan de Fabriekstraat in Doetinchem. In samenwerking met de dienst Domeinen is er tot diep in de nacht gewerkt om de loods te ontruimen en alle hennepplanten te vernietigen.

 De politie was kort geleden anoniem getipt over de hennep in de Doetinchemse loods. Dat was aanleiding om samen met het energiebedrijf te kijken naar de het stroomverbruik. Een medewerker zag meteen dat er sprake was van een illegale aansluiting, waarop de politie op zoek ging naar de hennepkwekerij.

Hard aangepakt

Hennepkwekerijen worden hard aangepakt door de politie. Vaak wordt de stroom illegaal afgetapt, zoals in Doetinchem ook het geval was, waardoor de maatschappij met hoge kosten wordt opgezadeld. Bovendien gaat de teelt van hennep vaak gepaard met zware vormen van criminaliteit.

Winst afpakken

Om de illegale hennepteelt tegen te gaan zal de politie ook altijd in samenwerking met het Openbaar Ministerie bekijken of de winst die henneptelers gemaakt hebben kan worden afgepakt. Zo krijgen de hennepkwekers niet alleen een gevangenisstraf, maar worden ze ook in hun portemonnee gepakt.

De kwekerij in Doetinchem is niet de eerste grote kwekerij die dit jaar in Oost-Nederland is opgerold, eerder werd in Zaltbommel al een kwekerij met ongeveer 30.000 hennepplanten ontmanteld.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.