Logo 112Arnhem

Redactie 112 0 reactie(s) wo 17 juni 2015, 10:55

Hennepkwekerij in slaapkamer Grote Durk

Laatst bijgewerkt: maandag 11:46 uur

ARNHEM – De politie heeft dinsdag op de Grote Durk werd een 37-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van hennepteelt. Bij hem werd op een slaapkamer een hennepkwekerij aangetroffen. Een andere slaapkamer was als droogkamer ingericht.

 

Er waren klachten binnengekomen over een sterke henneplucht. Het ging om ruim honderd bakken. Op het moment van aantreffen stonden er 15 bakken nog hennepplanten. Het gaat in dit geval dan wel niet om grote kwekerijen maar er is wél sprake van gevaarlijke situaties waarbij stroom illegaal wordt afgetapt. Dat maakt het voor de omgeving extra gevaarlijk.

 

Wat is het gevaar van hennepteelt?

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

 

Wat doet de politie eraan?

De aanpak van de georganiseerde hennepteelt is een landelijke prioriteit voor de politie. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen.

 

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!

Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

 

 • Aanwezigheid van hennepgeur.
 • Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting.
 • Constant zoemend of ronkend geluid.
 • Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.
 • Reacties

  Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

  Ook interessant

  Weersverwachting Arnhem

  Volg ons

  Volg ons

  Copyright © 112Arnhem
  !

  Ads

  Advertenties worden geblokkeerd

  Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

  Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

  Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.