Logo 112Arnhem

Redactie 112 0 reactie(s) ma 15 juni 2015, 15:46

Politie onderzoekt kogelinslagen peuterspeelzaal

Laatst bijgewerkt: maandag 11:46 uur

ARNHEM – De politie in Arnhem-Zuid doet onderzoek naar enkele kogelinslagen in een gebouw aan de Zwanebloemlaan. In het gebouw, waarin een peuterspeelzaal is ondergebracht zijn recentelijk enkele inslagen gevonden die kennelijk afkomstig zijn uit een schietwapen.

 

De eerste inslagen werden ontdekt op maandagochtend 1 juni en moeten tussen vrijdag 29 mei en de daaropvolgende maandag zijn ontstaan. Een eerste onderzoek leverde nog geen concrete aanknopingspunten naar een dader op. Enkele dagen later, op vrijdagochtend 5 juni, werd wederom een kogelinslag aangetroffen. Ook nu kon uit sporenonderzoek worden vastgesteld dat het om inslagen uit een schietwapen ging maar ontbreekt een spoor naar de dader.

 

Geen gerichte actie
Gezien de tijdstippen waarop de inslagen moeten hebben plaatsgevonden, namelijk buiten de openstelling van de peuterspeelzaal, is het niet aannemelijk dat de inslagen gericht zijn op het personeel of kinderen, noch op het gebouw zelf. De politie vermoedt dat iemand een wapen heeft willen testen op een object.

 

Getuigen opgeroepen
De politie roept getuigen op te reageren als ze informatie hebben die kan leiden tot de opsporing en aanhouding van de dader. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem reageren? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

 

Bewakingscamera’s

Omdat gemeente en politie niet kunnen uitsluiten dat er een kans op herhaling bestaat, zijn er uit voorzorg bewakingscamera’s rond het gebouw geplaatst. De peuterspeelzaal is inmiddels op een andere locatie ondergebracht.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.