Logo 112Arnhem

Redactie 112 0 reactie(s) vr 15 mei 2015, 16:11

Nepwapens in beslag genomen op kermis

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 11:45 uur

NepwapenARNHEM – De politie heeft donderdag bij een kraam op de kermis in de Arnhemse binnenstad enkele neppistolen in beslag genomen. De verboden wapens werden daar verkocht. De politie kwam de wapens op het spoor nadat een kind er op straat me had lopen zwaaien.

 

Een passant, die door de gedraging van het kind was geschrokken, meldde zich bij de politie. Agenten gingen op onderzoek uit en troffen het kind samen met zijn vader aan. Het wapen bleek een zogenaamd balletjespistool te zijn, waarvan onder meer de slede naar achter getrokken kon worden. Dat maakte het tot een bijna niet van echt te onderscheiden wapen. Om die reden is het bezit ervan verboden. Het wapen werd door de agenten in beslag genomen. De jongen en zijn vader vertelden het wapen op de kermis te hebben gekocht. Agenten troffen daar nog zes wapens aan die allen in beslag werden genomen. De jongen wordt niet vervolgd, tegen de verkoper op de kermis is wel proces-verbaal opgemaakt.

112 Arnhem

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Arnhem lees je in onze categorie 112 Nieuws Arnhem. Alle 112 alarmeringen uit Arnhem kan je live volgen via 112 meldingen Arnhem.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.