Logo 112Arnhem

Redactie 112 0 reactie(s) do 02 april 2015, 13:55

Wegpiraat rijdt met hoge snelheid in op geparkeerde auto

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 11:44 uur

ARNHEM – Woensdagnacht rond 01.55 uur hield de politie na een achtervolging een 32-jarige bestuurder uit Doesburg aan vanwege het in gevaar brengen van de verkeersveiligheid. De man maakte een reeks verkeersovertredingen met de nodige gevaarzetting tot gevolg. Meerdere politie-eenheden werden via de meldkamer gestationeerd op en rondom grote uitvalswegen, klaar om in te grijpen. Op de Pontanuslaan ter hoogte van de kruising met de Dalweg reed de Doesburger op een geparkeerd voertuig en kon ter plekke worden aangehouden.

 

Surveillerende agenten zagen op de rotonde met de Roosendaalseweg een auto met hoge snelheid uit de Geitenkamp komen. Zij keerden hun dienstvoertuig om de bestuurder te controleren. Daarna constateerden de agenten een reeks overtredingen waaronder rijden door rood licht, rijden over busbanen, spookrijden en forse snelheidsoverschrijdingen binnen de bebouwde kom. Ook reed de bestuurder met hoge snelheid over meerdere grote kruisingen zonder vaart te minderen. De politie achtervolgde hem, vanwege de gevaarzetting op gepaste afstand, met optische- en geluidssignalen. Daaraan gaf de man echter geen gehoor. Toen de bestuurder met hoge snelheid uit een bocht vloog en op een geparkeerde auto reed, schoot die door de klap zo’n 20 meter naar voren. Twee voortuinen werden vernield.

 

De 32-jarige werd geboeid overgebracht naar het politiebureau en is daar verhoord. Op vermoeden van alcoholgebruik is bij de man bloed afgenomen. De politie is nog bezig met verder onderzoek.

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een ongeval in Arnhem lees je in onze categorie 112 Nieuws Arnhem. Alle 112 alarmeringen uit Arnhem kan je live volgen via 112 meldingen Arnhem.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.