Logo 112Arnhem

Redactie 112 0 reactie(s) di 03 maart 2015, 12:49

Hennepstekken in woning Arnhem-Zuid

Laatst bijgewerkt: maandag 11:43 uur

ARNHEM – Maandagmiddag 2 maart heeft de politie in Arnhem-Zuid op de Boomkwekerserf een hennepstekkerij opgerold. Naar aanleiding van een tip werden er in de woning 5040 hennepstekken en 155 moederplanten van ongeveer 2 meter hoog aangetroffen. De stekken worden gebruikt om hennepplanten te kweken. In de woning zijn twee verdachten aangehouden. Zij zijn inmiddels verhoord en wachten op de uitspraak van Justitie.

 

Overigens is er per 1 maart 2015 een nieuw wetsartikel van de Opiumwet in werking getreden. Dit artikel, artikel 11a van de Opiumwet, is gericht op de strafbaarheidstelling op voorbereidingshandelingen voor illegale hennepteelt. Tot op heden waren bijvoorbeeld eigenaren van woningen of ruimtes waar nog geen hennep werd geteeld heel moeilijk te vervolgen. De komst van nieuwe wetgeving geeft ons per 1 maart de mogelijkheid om de eigenaren strafrechtelijk te vervolgen. Ook leveranciers van bepaalde lampen of koolstoffilters en elektriciens die de elektriciteit aanleggen voor toekomstige kwekerijen zijn per 1 maart strafbaar.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.