Logo 112Arnhem

Redactie 112 0 reactie(s) di 24 februari 2015, 10:08

Buurtbewoners pakken vermoedelijke inbreker

Laatst bijgewerkt: maandag 11:42 uur

HUISSEN – De politie heeft maandag 23 februari een 19-jarige man uit Gendt aangehouden die verdacht wordt van een poging tot inbraak. Een buurtbewoner van de Citadel in Huissen zag twee jongemannen in een tuin van een huis staan. Het duo stond door de ramen naar binnen te kijken. De buurtbewoner vertrouwde het niet en waarschuwde de politie en ging samen met andere buren poolshoogte nemen.

 

Daarop renden de twee verdachten weg het nabijgelegen park in. Daar kregen de buurtbewoner en een andere man één van de verdachten te pakken. Het bleek te gaan om de 19-jarige Gendtenaar. Hij is overgedragen aan de politie die snel ter plaatse was.

 

De verdachte bleek inbrekerswerktuigen bij zich te hebben. Daarop is hij aangehouden, de politie doet verder onderzoek.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nlA12 Beveiligingstechniek en www.betecom.nl.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.