Logo 112Arnhem

Redactie 112 0 reactie(s) za 31 januari 2015, 15:31

Auto vermiste Jos Mahler na 16 jaar gevonden in water bij Huissen

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 11:42 uur

HUISSEN – Aan het Loo-veer in Huissen, heeft de politie zaterdag uit de Rijn een personenauto gedregd en geborgen. De auto is van de sinds 1998 vermiste, toen 30 jarige Jos Mahler. Hij verdween dat jaar in oktober samen met 3 Poolse vrienden. Sinds die tijd is niets meer van hem, een vriendin en 2 vrienden vernomen.

 

Viertal vermist

In verband met een andere vermissing zijn politiemensen van de Landelijke Eenheid vrijdag met een duiker het water ingegaan bij het Loo-veer. Daar werd echter een andere auto aangetroffen. De kentekenplaat die daarop zat, bleek te horen bij de auto van de eerder vermiste Jos Mahler. Hierop is door familierechercheurs contact gezocht met familieleden en verdere voorbereidingen. Vandaag volgde het dreggen en ophalen van de aangetroffen personenauto. Het 1e onderzoek toont aan dat zich in de auto vermoedelijk menselijke resten bevinden.

 

De komende week wordt zorgvuldig forensisch onderzoek gedaan. Vermoedelijk zal daardoor de eerstvolgende dagen geen nieuwe berichtgeving volgen.

 

Na eerdere zoekingen nu ander resultaat

Nadat het viertal in oktober 1998 vermist werd, startte de politie een langdurig en groot onderzoek. Daarbij werd toendertijd ook rekening gehouden met het te water raken van de auto. Met sonorboten is in die tijd de Rijn tussen Pannerden en Arnhem afgezocht, zonder resultaat. Ook op momenten daarna is gezocht op locaties waarvan het vermoeden bestond dat de auto in het water kon liggen. Vandaag met meer resultaat. Soms kunnen waterstroming, verandering van de walkant of nieuwe technische ontwikkeling leiden tot een ander resultaat.

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een ongeval in Huissen lees je in onze categorie 112 Nieuws Huissen. Alle 112 alarmeringen uit Huissen kan je live volgen via 112 meldingen Huissen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.