Redactie 112 0 reactie(s) di 16 december 2014, 12:02

Hennepkwekerij in slaapkamer Daphnestraat

Laatste update: 23 aug 2021 11:41 uur

ARNHEM – Naar aanleiding van een onderzoek werd op maandag 15 december een hennepkwekerij op de Daphnestraat aangetroffen.

 

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar

In een slaapkamer van de woning werden net geoogste en te drogen hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd. De 29-jarige en 43-jarige bewoners werden hierop aangehouden. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

 

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar. Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

 

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.

 

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

 

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons