Redactie 112 0 reactie(s) za 29 november 2014, 13:47

Bedrijfspand leeggehaald en vernietigd na hennepkwekerij

Laatste update: 23 aug 2021 11:40 uur

VELP – Op last van het Openbaar Ministerie heeft de politie donderdag 27 november een bedrijfspand op industrieterrein De Beemd leeggehaald en vernietigd. Uit eerder onderzoek onder de naam ‘Fiorino’ was gebleken dat de goederen uit het pand werden gebruikt voor het inrichten en onderhouden van hennepkwekerijen.

 

In het pand stond zo’n 400 kuub aan onder meer pompen, filters, lampen, ventilatoren, irrigatieapparatuur en potgrond, waarvan na onderzoek kon worden aangetoond dat ze werden verkocht om hennepkwekerijen in te richten en te onderhouden. Bij zoekingen in het bedrijfspand op 14 oktober waren al eerder henneptoppen en planten aangetroffen. In het onderzoek ‘Fiorino’ zijn tot dusver nog geen aanhoudingen verricht.

 

Strafbaarstelling voorbereiding illegale hennepteelt

Personen en bedrijven die zelf niet telen, maar wel hun geld verdienen met de levering van goederen of diensten en de financiering van illegale hennepteelt, kunnen binnenkort ook aangepakt worden nu de Eerste Kamer het wetsvoorstel betreffende de strafbaarstelling van voorbereiding illegale hennepteelt onlangs heeft aangenomen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons