Logo 112Arnhem

Redactie 112 0 reactie(s) vr 14 november 2014, 13:16

Arnhemmer in auto op inbrekerspad

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 10:32 uur

MELICK – De politie hield vrijdagochtend 14 november, na een achtervolging, in Herten twee mannen aan op verdenking van een poging inbraak in een winkel in Melick.

 

De politie kreeg vrijdag in de vroege ochtend een melding van een getuige van een mogelijke inbraak bij een winkel aan de Markt in Melick. De daders zouden inmiddels gevlucht zijn in een auto. Gewaarschuwde agenten namen poolshoogte en zagen uit de richting van de Heinsbergerweg in Melick een auto aan komen rijden die aan het opgegeven signalement voldeed. Hierop zetten de agenten de achtervolging in. De auto reed via de N293 de snelweg A73 op richting Maastricht en nam direct weer de afslag Linne/Herten. De bestuurder negeerde het stopteken van de politie. In Herten sprong een bijrijder uit de auto en vluchtte. Kort daarna kon de auto op de Charles de Gaullestraat in Herten klem gereden worden. De bestuurder, een 24-jarige man uit Arnhem, en zijn 26-jarige bijrijder uit Weert zijn om 3.55 uur aangehouden. De auto waarin ze reden is in beslag genomen. In de omgeving is vanochtend nog gezocht naar de gevluchte verdachte, maar deze werd niet meer aangetroffen. De winkel in Melick liep braakschade op bij de toegangsdeur. Het tweetal zit vast voor verder onderzoek.

 

Meld verdacht gedrag via 112

Bent u getuige van verdacht gedrag, zoals het geval was bij de inbraakpoging in Melick op 14 november, bel dan direct 112. 112 kunt u bellen in geval van spoed. Dus wanneer iemands leven in direct gevaar is, maar ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Het direct melden van verdacht gedrag vergroot de kans dat de politie verdachten op heterdaad aan kan houden.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl, www.betecom.nl en JTG Beveiliging.

 

 

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.