Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 06:40:53 Li - Kp Waterberg,4 F Arnhem 64371 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-112

Ambulance 07-112

zondag 16 mei 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

MAANDAG 30|11

Dragen van een mondkapje vanaf morgen verplicht!

Dit geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder

NEDERLAND - Vanaf dinsdag 1 december is het dragen van een mondkapje verplicht in alle openbare en overdekte ruimten, in het onderwijs, het openbaar vervoer en bij contactberoepen.

 

Wanneer moet ik een mondkapje op?
Iedereen vanaf 13 jaar draagt verplicht een mondkapje op openbare plekken die binnen zijn. Zoals musea, winkels, restaurants en theaters. Ook scholen en onderwijsinstellingen. Zoals middelbare scholen, hogescholen en universiteiten. Maar niet op basisscholen.


Bij contactberoepen. Zoals bij de kapper en de fysiotherapeut.


In het openbaar vervoer. Ook op de perrons en bij de haltes.


In touringcars, vliegtuigen en op de luchthaven.

 

Als mensen een vaste zitplaats hebben, mag het mondkapje af. Bijvoorbeeld in een theater. Als mensen van hun plek opstaan, moet het mondkapje weer op. Dit geldt niet voor het openbaar vervoer waar u te allen tijde in trein, bus, tram of metro het mondkapje moet ophouden.

 

Geen mondkapje op in de kerk
In gebouwen die bedoeld zijn voor het belijden van godsdienst zijn mondkapjes niet verplicht door de overheid. Bijvoorbeeld in kerken, moskeeën, tempels en synagogen.

 

Reden mondkapjesplicht
Door een mondkapje bijna overal verplicht te maken, is duidelijker wat de regels zijn. De overheid wil hiermee de verspreiding van het coronavirus tegengaan en de grote druk op de zorg verminderen. Om zo weer sneller terug naar het normale leven te kunnen terug keren.

Reacties
Lira zegt: spacer
Wat een naar leven! Ga niet meer de winkels in
30-11-20 23:14
Score: 6
Janine zegt: spacer
En een half jaar terug was een mondkapje ECHT niet nodig en hielp ECHT NIET om verspreiding tegen te gaan...!!!!
01-12-20 13:04
Score: 4
P. Bakker zegt: spacer
Helemaal gelijk, laat die winkels maar stikken, ik ga niet meer. Stel schapen zijn we geworden waarvan volledig hun vrijheid word ontnomen.
Het oude normaal komt nooit meer terug! Wakker worden mensen!
03-12-20 18:25
Score: 5
Martine zegt: spacer
maar mensen verspreiden het virus zelf die mondkapjesplicht had er al lang moeten zijn! tuurlijk die vrijheid is beperkt door die ellendige corona en regels zijn er niet voor niks waarom snappen mensen toch niet gewoon in Nederland dat dit een enorme crisis is en geen machtspelletje uiteindelijk zijn er hier alleen maar verliezers! want als mensen ermee omgaan zoals nu feesten winkelen en maar doorgaan waar ze zin in hebben nee dan komt er geen eind aan corona je hebt als mens een verantwoordelijkheid he?
07-12-20 12:51
Score: 1
Joop zegt: spacer
In de kerk hoeft het niet want god beschermd jullie. Het zou wel fijn zijn als ook de kerk uit coulance gewoon mee doet met die mondkapjes
08-12-20 10:11
Score: 1
Nijntje zegt: spacer
Martine mondkapjes helpen NIET.
Iedereen verplichten aan schijnveiligheid doen is machtmisbruik. Vooral in Mark en Hugo blijven geloven.
Su6 met inenten........
08-12-20 17:31
Score: 2
Martine zegt: spacer
Nou Nijntje nou heeft iedereen zijn zin een Lockdown daar zit toch helemaal niemand op te wachten hadden ze maar beter moeten luisteren naar minister De Jonge en minister Rutte is dat nou zo moeilijk om ons allemaal aan de regels te houden. nee zoals we nu met elkaar omgaan is goed lekker funshoppen en het virus verder verspreiden ja hoor dat helpt de wereld echt! kijk ik word echt ook wel eens corona moe hoor en iedereen heeft het moeilijk daarom zei ik het betreft alleen verliezers wij zijn verantwoordelijk voor het verder verspreiden van het virus het kan zo op iemand springen die zwakker is en niet zo gezond als jij of iemand die denkt ach ik ben toch wel gezond! mensen wees waakzaam en doe niet alsof het iets onschuldigs is wil ik gewoon zeggen iemand met coronaverschijnselen kan ermee heel erg lang doorsukkelen met zn gezondheid! ja zelf hele fitte mensen heb ik gehoord die heel lang gezondheidsklachten hebben. wij mensen moeten beter op de gevaren letten daar wil ik alleen voor waarschuwen.
17-12-20 17:07
Score: 0
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines