Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 06:40:53 Li - Kp Waterberg,4 F Arnhem 64371 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-112

Ambulance 07-112

zondag 16 mei 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

VRIJDAG 27|11

Zwaar, illegaal vuurwerk aangetroffen in woning in de wijk Geitenkamp Arnhem

Een 31- jarige man is aangehouden

ARNHEM - Woensdagmiddag 25 november hebben agenten van Dienst Infrastructuur, van de Landelijke Eenheid een 31- jarige man aangehouden op verdenking van de verkoop en handel in zwaar, illegaal vuurwerk. Een al langer lopend onderzoek leidde uiteindelijk naar de verdachte. Later op de dag vonden agenten in de woning van de verdachte, in de wijk Geitenkamp, nog eens 7 kilo aan zwaar, illegaal vuurwerk.

 

De verdachte is aangehouden nadat agenten hem op het spoor kwamen bij een verkoop van illegaal vuurwerk. De verdachte bleek zo'n 6 kilo zwaar, illegaal vuurwerk op zak te hebben. Toen de verdachte doorhad dat hij in de gaten werd gehouden, probeerde hij nog te ontkomen, maar na een korte achtervolging wisten agenten van de Landelijke Eenheid de man alsnog aan te houden.

 

Illegaal vuurwerk in woning aangetroffen
Later op de middag zijn agenten van de Landelijke Eenheid, in samenwerking met agenten van basisteam Arnhem- Noord, naar de woning gegaan en hebben aldaar nog eens ruim 7 kilo aan zwaar, illegaal vuurwerk in beslag genomen. Het aangetroffen vuurwerk bestond onder andere uit Italiaanse bommen, een groot aantal stuks Cobra 3 en Cobra 6, nitraatbommen, screams, sinks en mortierbommen (shellvuurwerk, ook wel shelss genoemd). Het in beslag genomen vuurwerk zal worden vernietigd. Het onderzoek tegen de verdachte is in volle gang. De gemeente Arnhem overweegt momenteel bestuurlijke maatregelen te treffen in deze zaak.

 

Grote risico's
Al het aangetroffen vuurwerk is in beslag genomen en door een gespecialiseerd bedrijf overgebracht naar een aangewezen opslaglocatie, waar het zal worden vernietigd. Het in bezit hebben van illegaal vuurwerk brengt enorm grote en levensgevaarlijke risico's met zich mee. Volstrekt onschuldige buurtbewoners kunnen daarvan het slachtoffer worden. De gevolgen zijn niet te overzien als opgeslagen vuurwerk in een woning per ongeluk ontploft. Daarom worden wijkbewoners ook opgeroepen om ieder vermoeden van illegaal vuurwerk te melden. Dat kan via 0900-8844, maar ook anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

 

Aanpak
In samenwerking met de gemeente Arnhem en het Openbaar Ministerie maakt de politie zich hard tegen iedereen die illegaal vuurwerk zoals mortieren, cobra's, nitraten en ander zwaar vuurwerk importeert, verhandelt, maakt of afsteekt.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines