Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 19:10:30 Diepenbrocklaan 6815AK Arnhem 67590 Prio Middel Eenheid | Sololance 07-202

Sololance 07-202

zaterdag 06 juni 2020

VRIJDAG 27|03

Toeristisch seizoen 2020 start met forse beperkingen

De Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) heeft ten aanzien van de recreatiesector het volgende besloten en in een noodverordening vastgelegd

REGIO - De recreatiesector is, naast agrofood en transport & logistiek, één van onze belangrijkste economische pijlers. Zowel ondernemers in deze sector áls gasten graag willen weten of en hoe het toeristische seizoen van start gaat.

 

De Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) heeft ten aanzien van de recreatiesector het volgende besloten en in een noodverordening vastgelegd.

 

De strekking van deze noodverordening is
- dat recreatieterreinen, vakantieparken, (boeren)campings, natuurgebieden en stranden zich strikt moeten houden aan de algemene maatregelen (zoals te vinden op de website van het RIVM);
- dat de gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen met deze noodverordening tot nader order als verboden locaties zijn aangewezen.

 

Wat betekent dit in de praktijk?

  • Campings (ook boerencampings), vakantieparken en recreatieterreinen mogen gasten verwelkomen die zelfvoorzienend zijn (u kunt daarbij denken aan eigenaren van vakantiehuisjes of campers waarin eigen kook- en sanitaire voorzieningen aanwezig zijn).
  • Alle richtlijnen van de Rijksoverheid (ten aanzien van hygiëne, 1,5 meter afstand en samenscholingsverboden) dienen in acht te worden genomen.
  • Gemeenschappelijke voorzieningen (zoals de toilet-, douche- en wasgelegenheden) blijven tot nader order gesloten.
  • Overtredingen van de bovenstaande maatregelen leiden, door middel van een noodbevel, tot de onmiddellijke sluiting van het gehele terrein.
  • Eventuele horeca op de camping, het vakantiepark of het recreatieterrein mag alleen open voor bestellen en afhalen van eten en drinken (dus niet ter plekke nuttigen!).

 

Het ondernemersloket roept onze recreatiesector met klem op

  • om gasten te wijzen op de algemene voorzorgsmaatregelen, zoals die zijn te vinden op de website van het RIVM (www.rivm.nl);
  • om gasten erop te attenderen dat het niet is toegestaan om met groepen van meer dan 2 personen de natuur in te trekken;
  • voor winkelvoorzieningen de algemene richtlijnen van het RIVM na te leven (die ook voor "gewone" supermarkten gelden (deurbeleid, 1,5 meter afstand, etc.) en gasten hierop te wijzen.
Foto's
1/1
Reacties
Drikus Dekker zegt: spacer
Misschien een raare vraag maar worden we nog steeds niet wakker ???? Per uur sterven er 5 mensen aan het virus en wie weet hoeveel zieken alleen in Holland..Alles ligt plat en dan gaan we beginnen over recreatie/toerisme of het wel open kan / door gaan ...een ieder die hier mee bezig is schaam je !!! Op slot die recreatie net als de rest wees wijzer kom op sorry maar hier word ik woest om !!! Bedrijven die failliet gaan ,werk nemers zonder baan ga zo maar door !!!! En dan zullen we wel effe gaan camperen kom op blijf waar je bent en niet anders als in de rest van Nederland . Iedereen gebruik je verstandd en sterkte in deze tijd maar gebruik je verstand ..grt Drikus Dekker
27-03-20 17:30
Score: 22
Marja zegt: spacer
Ik had mijn hoop toch echt gevestigd op het feit dat onze Burgemeester zou aangeven dat de campings in ieder geval dicht blijven tot 6 April, en indien nodig langer. Dus ook voor de mensen die zelfvoorzienend zijn met hun chalets hier in Voorthuizen. We hebben gezien wat een wintersportvakantie veroorzaakt! Ik maak mij daar grote zorgen over, deze mensen gaan hier boodschappen doen, gebruik maken van het senioren uurtje in supermarkt, kortom dit levert grote risico's op!
27-03-20 21:04
Score: 24
Hennie van den Heuvel zegt: spacer
Ik ben ook erg verbaasd, Wij kregen een mail van de beheerder van “Park Hellendoorn”
dat wij niet naar een ons huisje mogen, ( alwaar je heel goed geïsoleerd kunt verblijven) wij staan achter dit besluit! ???? dit is een besluit dat voor heel Twente is genomen. In ieder geval tot 6 april, en de gasten die voor dit weekend en volgende week hebben geboekt zijn allemaal geannuleerd!
28-03-20 21:26
Score: 4
Nico vianen zegt: spacer
Mensen blijf thuis ga nu niet een hele volksverhuizing maken naar de campings want zo verspreid je het virus weer door het hele land ,denk na ,wacht gewoon nog even ,de mensen die naar het buitenland op vakantie wilde kunnen en mogen ook niet gaan ,en je kan beter thuis zitten met alles bij de hand dan in een tent of caravan ,want alles op de campings is gesloten restaurants ,kantine, snackbars,en alle openbare toiletten en wasgelegenheden mensen die thuis zitten omdat ze niet kunnen werken willen nu ineens wel naar de campings ,DOE HET NIET, BLIJF THUIS ,,denk aan andere
29-03-20 10:15
Score: 8
Anoniem zegt: spacer
Ik vind dit niet kunnen
Blijf aub thuis zo wordt het alleen maar meer verspreid
Zeker als men uit de Randstad hier naar de Veluwe komen
Campings MOETEN dicht blijven wij moeten ook zoveel mogelijk binnen blijven en dan zouden zei wel gewoon hier heen mogen komen
Ook al heb je een eigen toilet
Echt mensen blijf thuis
Camping eigenaren houd de boel dicht zo ook de vaste gasten blijf thuis
30-03-20 08:04
Score: 3
Wim zegt: spacer
Het bestuur heeft een afweging gemaakt in volksgezondheid en economie en daarbij een keuze gemaakt die in mijn ogen een serieus gevaar voor de levens van burgers oplevert. Ik vind dan ook dat wanneer het aantal besmettingen en doden daardoor gaat stijgen het bestuur daarop aangesproken moet worden. Verder hoop ik dat de mensen zo verstandig zijn en de vakantie uitstellen tot het weer kan.
11-04-20 00:10
Score: 0
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines