Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 00:18:26 Graag Bellen Politie Meldkamer Arnhem Prio Eenheid | CPA GelderlandMidden (Onbekende code)
zondag 29 november 2020

WOENSDAG 18|12

Controleactie van Politie en Justitie binnen de Penitentiaire Inrichting in Arnhem

Volgens de Telegraaf vond de grootscheepse zoekactie in de gevangenis plaatsom de liquidatie van een gedetineerde te voorkomen

ARNHEM - Woensdagavond vond een integrale controleactie van Politie en Justitie plaats binnen de Penitentiaire Inrichting aan de Ir. Molsweg in Arnhem. De gezamenlijke actie was vooral gericht op de mogelijke aanwezigheid van contrabande bij gedetineerden. Echter volgens de Telegraaf vond de grootscheepse zoekactie in de gevangenis plaats om de liquidatie van een gedetineerde te voorkomen.

 

Onder contrabande wordt verstaan; goederen die gedetineerden niet in hun cel mogen hebben zoals: mobieltjes, drugs, wapens etc. Justitie wil met dit soort controles deze goederen binnen de PI uit de roulatie nemen. De politie sloot aan bij de actie om Justitie met specifieke middelen (bijvoorbeeld drugshonden) te ondersteunen en om mogelijk strafrechtelijke vervolgstappen te kunnen zetten wanneer er daadwerkelijk (grotere hoeveelheden) drugs of wapens worden aangetroffen.

 

Dergelijke acties zijn niet uitzonderlijk. In de penitentiaire inrichtingen in Grave en Zutphen vonden onlangs ook integrale controles van Justitie en Politie plaats.

 

Aan de controle in Arnhem namen ongeveer 150 medewerkers van politie, justitie PI en DJI deel. Over de resultaten worden geen verdere mededelingen gedaan.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines