Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 11:52:14 Politie Mk Arnhem Bellen A.u.b. Prio Eenheid | Politie Eenheid Oost-Nederland (Piket VOA...
zaterdag 11 juli 2020

WOENSDAG 20|11

Boeren maken statement, dit keer tegen politie in Arnhem

Eén van de boeren zou vast zitten op dat politiebureau

ARNHEM – Een groot aantal bouwers en boeren zijn woensdagavond naar het politieburo in Arnhem gereden. Rond half 7 vertrok een grote groep vanuit Wekerom richting Arnhem, ook vanuit andere delen van Gelderland trokken ze richting de Beekstraat.

 

Dit vanwege het vastzetten van een man. Op 30 oktober tijdens het bouwprotest zou de man in elk geval een motoragent afgesneden hebben. Hij word verdacht van poging tot zware mishandeling en bedreiging. Op donderdag 14 november werd al een man aangehouden uit Kootwijkerbroek. Na een dag verhoor had men geen bewijs tegen hem en werd hij heengezonden. Volgens de groep boeren zoekt men nu een ander slachtoffer die de schuld kan krijgen. De boeren pikken dit niet en willen steun betuigen aan de vast gezette man. Tevens vinden ze het niet terecht dat de man is aangehouden. Naar hun mening zouden de agenten absoluut niet afgesneden zijn.

 

De man bleek echter vanmiddag rond 5 uur vrij gelaten te zijn, vermoedelijk nadat agenten gehoord hadden van de actie's van de boeren werd hij vrij gelaten. Toch besloten de boeren naar Arnhem te gaan om een statement te maken. De boeren konden op de Markt parkeren en hebben een gesprek gehad bij de politie. 

 

Uiteindelijk kon de groep rond 21:00 uur de stad verlaten onder begeleiding van de politie. Volgens één van de boeren verleende de politie super medewerking.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines