Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 00:18:26 Graag Bellen Politie Meldkamer Arnhem Prio Eenheid | CPA GelderlandMidden (Onbekende code)
zondag 29 november 2020

ZATERDAG 09|11

Verdachten na achtervolging op hoge snelheid klemgereden in Arnhem-Zuid

De aangehouden verdachten betrof een man van 35 jaar oud zonder vaste woon of verblijfplaats en een 22 jarige vrouw uit Zutphen

ARNHEM - Afgelopen nacht omstreeks 01.20 uur wilden agenten van Lingewaard een voertuig controleren die rond reed op het industrieterrein in Huissen. Op het moment dat zij uitstapten ging het voertuig er vandoor. Hierna ontstond een achtervolging waarbij snelheden van 200 km/h werden gehaald. De achtervolging ging van Huissen naar Bemmel, in de richting van Haalderen terug in de richting van Arnhem-Zuid.

 

Aangezien het voertuig richting Arnhem-Zuid kwam rijden waren ook de Arnhemse agenten alert en klaar om de verdachte op te vangen. Na een korte achtervolging in Arnhem-Zuid kon het voertuig worden klemgereden waarna het tot stilstand kwam. De bestuurder van het voertuig probeerde nog om rennend te ontkomen, maar dit was tevergeefs. Hij kon na een achtervolging te voet onderuit gehaald worden en worden aangehouden. In het voertuig bleek nog een persoon te zitten. Ook deze persoon is aangehouden.


Nadat de verdachten waren aangehouden kon er gekeken worden wat er op het industrieterrein in Huissen gebeurd was. Daar bleek een bedrijf te zijn open gebroken waar mogelijk meerdere goederen zijn weggenomen.

 

De aangehouden verdachten betrof een man van 35 jaar oud zonder vaste woon of verblijfplaats en een 22 jarige vrouw uit Zutphen.

 

Bij de aanrijding zijn geen gewonden gevallen. Op dit moment zitten de verdachten nog vast en wordt er onderzoek gedaan naar de diefstal.


Aangezien er een aanrijding heeft plaatsgevonden tussen het voertuig van de verdachte en een politie auto heeft vannacht ook de verkeersongevallen analyse (VOA) onderzoek gedaan.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines