Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 16:47:30 Graag Contact Politie Meldkamer Arnhem Prio Eenheid | Politie Gelderland-Midden (Piket Technische...
vrijdag 22 januari 2021

DONDERDAG 17|10

OM vervolgt man na dodelijke aanrijding met overvaller in Arnhem

De overvaller wordt na de overval dood aangetroffen in de berm van de Randweg

ARNHEM - Het Openbaar Ministerie (OM) Oost-Nederland gaat een 37-jarige man uit Arnhem vervolgen na een dodelijke aanrijding op de Randweg in Arnhem op donderdagavond 30 maart 2017. Die avond vindt er een gewapende overval plaats op de woning van de 37-jarige man aan de Limburgsingel. De overvaller wordt na de overval dood aangetroffen in de berm van de Randweg. De 37-jarige man wordt er van verdacht de overvaller te hebben doodgereden.

 

Het OM heeft besloten de 37-jarige man te vervolgen voor doodslag. Uit onderzoek is gebleken dat de man op de overvaller is ingereden. Het OM heeft in de overwegingen meegewogen dat de man in zijn eigen woning is overvallen én dat de overvaller op de man heeft geschoten. Desalniettemin heeft de man naar het oordeel van het OM een strafrechtelijke grens overschreden. Vanwege de ernst van de verdenking en de uitzonderlijke omstandigheden vindt het OM dat deze zaak aan de rechter moet worden voorgelegd. De strafbaarheid van de man komt bij de behandeling van de zaak aan de orde.

 

De 37-jarige man zal zich voor de meervoudige kamer van de rechtbank Arnhem moeten verantwoorden. Een zittingsdatum is nog niet bekend. Alle betrokkenen zijn inmiddels van de beslissing van het OM op de hoogte gebracht.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines