Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 15:54:08 Jagersweg 6823LM Arnhem 62983 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-115

Ambulance 07-115

dinsdag 20 augustus 2019

WOENSDAG 10|04

Auto na lange achtervolging vanuit Duitsland in de Achterhoek gestopt

De politie wist het voertuig tot stilstand te krijgen en hebben met getrokken wapens de verdachten aangehouden

DOETINCHEM - Afgelopen nacht kreeg de politie in Doetinchem de melding samen met agenten uit Achterhoek-Oost en Arnhem, om alle grensovergangen dicht te zetten. De Duitse politie zat samen met een helikopter achter een voertuig aan die tijdens een overval op een tankstation overlopen waren. Duitse agenten zaten met ongeveer 9 voertuigen al een geruime tijd achter het voertuig aan, welke zich met hoge snelheid richting de Nederlandse grens bewoog.

 

De meldkamer heeft ons op afstand, samen met de Arnhemse en de Duitse agenten in 1 gespreksgroep gezet, zodat zij allen met elkaar konden communiceren via onze eigen portofoons. Zodra het voertuig Nederland binnenreed, nam onze meldkamer samen met alle aanwezige Nederlandse politievoertuigen de regie over, en sloten de Nederlandse bij de Duitse agenten aan. Zij hebben verschillende wegen afgeblokt om te voorkomen dat het voertuig de bebouwde kom in zou rijden. Het is Europees geregeld dat wij en de Duitse politie in zulke situaties gewoon door kunnen gaan met de achtervolging.

 

Uiteindelijk, na een redelijke achtervolging in de Achterhoek, wist de politie het voertuig tot stilstand te krijgen en hebben met getrokken wapens de verdachten aangehouden. Hierbij zijn meerdere waarschuwingsschoten gelost. Zowel een Duits politievoertuig, als een Nederlandse politievoertuig, hebben hierbij schade opgelopen. De verdachten zijn in Nederland aangehouden en zullen uiteindelijk overgedragen worden aan Duitsland.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie